O.a. in dit nummer:

Sinterklaas

Routiers magazine

Stoptober

Rittenstraat

Fit oktober

Elektrisch rijden

December 2022 jaargang 27

Dag van de chauffeur 2022 loopt
in de soep bij Tielbeke
05

Donderdag 8 december was het weer de Dag van de Chauffeur. Het is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend fenomeen, om op de tweede donderdag van december alle hardwerkende vracht- wagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje te zetten.

Stefan Tigchelaar

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in de zogenaamde donkere dagen en zijn we een eind op weg naar Kerstmis. Een zeer belangrijke periode voor veel van onze klanten. Het kerstfeest wordt ook wel het midwinter lichtfeest genoemd. Ik zie in de regio bij meer en meer huizen uitbundige kerstverlichting opgezet worden. En enig licht kunnen we wel gebruiken in de wereld als we naar het dagelijkse nieuws kijken. Tielbeke doet daar ook hard haar best voor, om naar klanten en juist ook de Tielbeke-medewerkers wat licht en warmte te brengen in deze donkere dagen. Met dit jaar een, als ik de mooie foto’s bekijk, succesvol Sinterklaasfeest en -jawel, het kan weer-, de Tielbeke Kerstmarkt. Voor mij een nieuwe ervaring, maar zo ik begrijp, voor veel mensen bij Tielbeke een moment waar echt naar uitgekeken wordt. Wat mij betreft een mooie traditie waarbij de medewerkers van Tielbeke in de spotlight mogen staan.

De donkere dagen

vriespunt schommelden, vonden beide items natuurlijk gretig aftrek. Al met al was het weer een erg geslaagde editie van de Dag van de Chauffeur en vond menig deelnemer dat het op die manier wel vaker in de soep mag lopen.

Uiteraard uitte ook Tielbeke haar waardering voor chauffeurs op deze dag. Op zes locaties werd warme erwtensoep geserveerd door leidinggevenden en de Tielbeke-chauffeurs ontvingen ook nog een warme wintermuts. Met temperaturen die rond het
Donderdag 8 december was het weer de Dag van de Chauffeur. Het is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend fenomeen, om op de tweede donderdag van december alle hardwerkende vracht- wagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje te zetten. Op veel social media is er aandacht voor dit mooie vak, bij diverse tankstations konden chauffeurs een gratis gehaktbal halen en bij veel losadressen werden ze verrast met iets lekkers of een kleinigheidje.
Dag van de chauffeur 2022 loopt
in de soep bij Tielbeke
Het streven CO2-emissies in 2030 drastisch te verminderen heeft op de transportsector grote invloed. Daarbij is het overstappen van fossiele brandstoffen als diesel en benzine op duur- zame brandstoffen als elektriciteit essentieel. In Zwolle leidde dat tot een gezamenlijke ontwikkeling van een laadplein tussen buurman Nijwa (Volvo-garage) en Tielbeke Stadshub.

Dat geeft Nijwa de gelegenheid vrachtvoer- tuigen na onderhoud met een volle accu te kunnen opleveren en tussen de bedrijven door kan Tielbeke zes elektrische voertuigen opladen. Deze voertuigen zullen ingezet worden voor Home Delivery en stukgoed. Hiervoor wordt het parkeerterrein modulair aangepast, zodat in de toekomst met minder inspanningen kan worden uitgebreid.

Om meer kennis en informatie te verkrijgen omtrent het elektrisch rijden, wordt momenteel getest met een Renault 16-tons elektrische truck en een Fiat e-Ducato. De ervaringen van de chauffeurs zijn positief. Vooral het directe vermogen, de wegligging en een geruisloze werkomgeving vallen in de smaak.

rijden
Electrisch

De mountainbikers combineerden, begeleid door een gids, pittige hellingen met fraaie stukken om van de omgeving te genieten. Bij terugkomst stond er een gezond buffet te wachten om de kwijtgeraakte calorieën weer aan te vullen. Onder het genot van een drankje werd er nog nagepraat met collega’s in een andere setting dan gebruikelijk. De organisatie was blij met het weer en de sfeer en roept geïnteresseerden op, om de communicatie-kanalen in de gaten te houden voor een volgende editie.                                   

    

Verrast door een stralende najaarszon werd er eind oktober voor de Tielbeke-medewerkers (en hun gezin) een Tielbeke Fitactiviteit georgani- seerd bij de Proeftuin in Hoenderloo. Nadat er was begonnen met een kop koffie en een plak krentenwegge splitsten de deelnemers zich op in twee groepen. Wandelaars en mountainbikers! De wandelgroep maakte, nog steeds voorzien van een stralende najaarszon, een mooie tocht door de prachtige bosrijke omgeving van Hoenderloo.

oktober
Fit

Stukgoed

35

Lemerlerveld

2003

06:30

Ik vermoed half zes

14

Zwarte koffie met suiker

Radio 2

N50 naar Kampen

Eten koken, kinderen naar bed brengen en voetbal kijken

Hetzelfde als nu denk ik

Onderweg zijn en steeds andere dingen meemaken

De enorme groei van minder dan 200, naar meer dan 600 collega's

Dat ging over de Truck Run in Raalte

Bijna 100.000 stappen

Ik heb een Garmin thuis, maar kan zo niet zeggen hoeveel stappen daar op staan.

Jawel, maar vooruitzicht op de kerstmarkt staat bovenaan!

Wesley Nijland

Soort transport
Leeftijd
Woonplaats
Werkt bij Tielbeke sinds
Startte vanochtend
Verwachte einde werkdag
Hoeveel adressen vandaag
Wat drink je het liefst op een werkdag? 

Favoriete radiozender

Meest irritante weg
Wat doe je vanavond?
Wat doe je over twee jaar?
Wat is het leukst aan chauffeur zijn?
Wat was de grootste verandering sinds je eerste werkdag?
Wat was je laatst geplaatste social mediabericht?
Hoeveel stappen heb je gezet ‘richting Athene’?
Draag je een activity tracker? En hoeveel stappen heb je al gezet?


Recent nog iets leuks meegemaakt?

Wie levert de volgende rittenstaat in? 

van Sebastiaan Warner
Rittenstraat

Twee jaar achter elkaar belemmerde Corona de tocht naar Nederland, maar dit jaar was dat eindelijk weer mogelijk. Uiteraard vormde het crossdock in Lemelerveld een geschikte bestemming voor de goedheiligman.

Mijn leven

Uiteraard komen ook chauffeurs aan het woord in onder meer de diverse rubrieken. In Mijn Leven vertelt Tielbeke-chauffeur James Delwig over zijn ritten naar Kruidvat-filialen in heel Nederland. "Ik ga elke dag ergens anders naartoe. Dat vind ik het mooiste wat er is."

Routiers Magazine verschijnt zes keer per jaar en kende één van de rubrieken de titel Mijn Leven toe. Het vijfde nummer schonk dit jaar alle aandacht aan Tielbeke-chauffeur James Delwig. Gevraagd naar tips voor collega’s komt James met een wijs advies. “Files en vertragingen zijn onvermijdelijk, wie dat beseft voorkomt stress en dus fouten.”

Zondag 27 november waren circa honderd kinderen getuige van zijn komst en ruimhartig- heid. Het was weer een ouderwets gezellige middag die vooral opviel door alle enthousiast dansende pieten en hulppieten.

Tielbeke is een logistieke dienstverlener actief in (Dedicated) Transport, Benelux Distributie en Warehousing. Met ruim 650 medewerkers, verdeeld over diverse standplaatsen in Noord- en Oost-Nederland, heeft het de beschikking over 300 trucks en 30.000 m2 op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle. Tielbeke is partner in DHB (www.dhb-logistiek.com), een duurzaam Benelux netwerk van zes familiebedrijven. Dit unieke netwerk ondersteunt Tielbeke in haar ambitie om vanuit Noord- en Oost-Nederland de beste oplossing te bieden op gebied van transport, fijnmazige distributie en warehousing. Dit alles gecombineerd met de nuchtere Sallandse no-nonsense mentaliteit en respect voor mens en milieu, maakt Tielbeke tot een organisatie waarin persoonlijke aandacht en betrokkenheid tot bovengemiddelde klant- tevredenheid leiden.

                                                       

    

Artikel

Routiers magazine

Bedrijfsprofiel

Afgelopen oktober stopten meerdere collega's met roken, een jaarlijks terugkerend initiatief om mensen die dit willen, te helpen. Ook vanuit Tielbeke was hier aandacht voor, zoals in de vorige Actueel te lezen viel. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en spraken we enkele van de bijna twintig ‘stoppers’. Meer dan de helft gaf aan dat het over het algemeen goed vol te houden is. Vooral gewoontes of activitei- ten die vaak samen met het roken vielen, zoals een feestje of tijdens het uitgaan, maken het lastig om niet in oud gedrag te vervallen. Een enkeling rookte voorheen vooral tijdens feestjes. Hij heeft tegenwoordig elke dag iets te vieren... Een extra tip die wij nog kregen is om de 'kwit' app te installeren. Deze helpt om in beeld te houden wat de effecten van het stoppen met roken zijn (en hoeveel geld het bespaart). Aan alle collega's die het proberen;

hou vol!’

tober
Sinterklaas
Stop
Redactie Tielbeke Actueel

Bereikbaar via actueel@tielbeke.nl

Peter Meijer, Lieke van Pijkeren

En Jan-Willem Weuring

Vormgeving

Hellendoorn

Catapult Creëert

Uitgave van

Tielbeke Logistiek B.V.

Handelsweg 17,

8152 BN Lemelerveld

T (0572) 37 81 00

O.a. in dit nummer:

Sinterklaas

Routiers magazine

Stoptober

Rittenstraat

Fit oktober

Elektrisch rijden

December 2022 jaargang 27

Dag van de chauffeur 2022 loopt
in de soep bij Tielbeke

Donderdag 8 december was het weer de Dag van de Chauffeur. Het is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend fenomeen, om op de tweede donderdag van december alle hardwerkende vracht- wagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje te zetten.

05

Stefan Tigchelaar

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in de zogenaamde donkere dagen en zijn we een eind op weg naar Kerstmis. Een zeer belangrijke periode voor veel van onze klanten. Het kerstfeest wordt ook wel het midwinter lichtfeest genoemd. Ik zie in de regio bij meer en meer huizen uitbundige kerstverlichting opgezet worden. En enig licht kunnen we wel gebruiken in de wereld als we naar het dagelijkse nieuws kijken. Tielbeke doet daar ook hard haar best voor, om naar klanten en juist ook de Tielbeke-medewerkers wat licht en warmte te brengen in deze donkere dagen. Met dit jaar een, als ik de mooie foto’s bekijk, succesvol Sinterklaasfeest en -jawel, het kan weer-, de Tielbeke Kerstmarkt. Voor mij een nieuwe ervaring, maar zo ik begrijp, voor veel mensen bij Tielbeke een moment waar echt naar uitgekeken wordt. Wat mij betreft een mooie traditie waarbij de medewerkers van Tielbeke in de spotlight mogen staan.

De donkere dagen

Uiteraard uitte ook Tielbeke haar waardering voor chauffeurs op deze dag. Op zes locaties werd warme erwtensoep geserveerd door leidinggevenden en de Tielbeke-chauffeurs ontvingen ook nog een warme wintermuts. Met temperaturen die rond het vriespunt schommelden, vonden beide items natuurlijk gretig aftrek. Al met al was het weer een erg geslaagde editie van de Dag van de Chauffeur en vond menig deelnemer dat het op die manier wel vaker in de soep mag lopen.
Donderdag 8 december was het weer de Dag van de Chauffeur. Het is sinds 2019 een jaarlijks terugkerend fenomeen, om op de tweede donderdag van december alle hardwerkende vracht- wagenchauffeurs van Nederland een keer in het zonnetje te zetten. Op veel social media is er aandacht voor dit mooie vak, bij diverse tankstations konden chauffeurs een gratis gehaktbal halen en bij veel losadressen werden ze verrast met iets lekkers of een kleinigheidje.
Dag van de chauffeur 2022 loopt
in de soep bij Tielbeke
rijden
Electrisch
Het streven CO2-emissies in 2030 drastisch te verminderen heeft op de transportsector grote invloed. Daarbij is het overstappen van fossiele brandstoffen als diesel en benzine op duur- zame brandstoffen als elektriciteit essentieel. In Zwolle leidde dat tot een gezamenlijke ontwikkeling van een laadplein tussen buurman Nijwa (Volvo-garage) en Tielbeke Stadshub.

Dat geeft Nijwa de gelegenheid vrachtvoer- tuigen na onderhoud met een volle accu te kunnen opleveren en tussen de bedrijven door kan Tielbeke zes elektrische voertuigen opladen. Deze voertuigen zullen ingezet worden voor Home Delivery en stukgoed. Hiervoor wordt het parkeerterrein modulair aangepast, zodat in de toekomst met minder inspanningen kan worden uitgebreid.

Om meer kennis en informatie te verkrijgen omtrent het elektrisch rijden, wordt momenteel getest met een Renault 16-tons elektrische truck en een Fiat e-Ducato. De ervaringen van de chauffeurs zijn positief. Vooral het directe vermogen, de wegligging en een geruisloze werkomgeving vallen in de smaak.

De mountainbikers combineerden, begeleid door een gids, pittige hellingen met fraaie stukken om van de omgeving te genieten. Bij terugkomst stond er een gezond buffet te wachten om de kwijtgeraakte calorieën weer aan te vullen. Onder het genot van een drankje werd er nog nagepraat met collega’s in een andere setting dan gebruikelijk. De organisatie was blij met het weer en de sfeer en roept geïnteresseerden op, om de communicatie-kanalen in de gaten te houden voor een volgende editie.                                   

    

Verrast door een stralende najaarszon werd er eind oktober voor de Tielbeke-medewerkers (en hun gezin) een Tielbeke Fitactiviteit georgani- seerd bij de Proeftuin in Hoenderloo. Nadat er was begonnen met een kop koffie en een plak krentenwegge splitsten de deelnemers zich op in twee groepen. Wandelaars en mountainbikers! De wandelgroep maakte, nog steeds voorzien van een stralende najaarszon, een mooie tocht door de prachtige bosrijke omgeving van Hoenderloo.

oktober
Fit

Soort transport
Leeftijd
Woonplaats
Werkt bij Tielbeke sinds
Startte vanochtend
Verwachte einde werkdag
Hoeveel adressen vandaag
Wat drink je het liefst op werk? 

Favoriete radiozender

Meest irritante weg
Wat doe je vanavond?


Wat doe je over twee jaar?
Wat is het leukst aan chauffeur zijn?


Wat is de grootste verandering

sinds je eerste werkdag?

Laatst geplaatste social bericht?
Hoeveel stappen heb je gezet ‘richting Athene’?
Draag je een activity tracker? En hoeveel stappen heb je al gezet?


Recent nog iets leuks meegemaakt?


Wie doet de volgende rittenstaat? 

Stukgoed

35

Lemerlerveld

2003

06:30

Ik vermoed half zes

14

Zwarte koffie met suiker

Radio 2

N50 naar Kampen

Eten koken, kinderen naar bed brengen en voetbal kijken

Hetzelfde als nu denk ik

Onderweg zijn en steeds andere dingen meemaken

De enorme groei van 200, naar meer dan 600 collega's.

Dat ging over de Truck Run.

Bijna 100.000 stappen


Ik heb een Garmin thuis, maar kan zo niet zeggen hoeveel stappen daar op staan.

Jawel, maar vooruitzicht op de kerstmarkt staat bovenaan!

Wesley Nijland

Sebastiaan Warner
van
Rittenstraat

Tielbeke is een logistieke dienstverlener actief in (Dedicated) Transport, Benelux Distributie en Warehousing. Met ruim 650 medewerkers, verdeeld over diverse standplaatsen in Noord- en Oost-Nederland, heeft het de beschikking over 300 trucks en 30.000 m2 op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle. Tielbeke is partner in DHB (www.dhb-logistiek.com), een duurzaam Benelux netwerk van zes familiebedrijven. Dit unieke netwerk ondersteunt Tielbeke in haar ambitie om vanuit Noord- en Oost-Nederland de beste oplossing te bieden op gebied van transport, fijnmazige distributie en warehousing. Dit alles gecombineerd met de nuchtere Sallandse no-nonsense mentaliteit en respect voor mens en milieu, maakt Tielbeke tot een organisatie waarin persoonlijke aandacht en betrokkenheid tot bovengemiddelde klant- tevredenheid leiden.

                                                       

    

Bedrijfsprofiel

Twee jaar achter elkaar belemmerde Corona de tocht naar Nederland, maar dit jaar was dat eindelijk weer mogelijk. Uiteraard vormde het crossdock in Lemelerveld een geschikte bestemming voor de goedheiligman.

Zondag 27 november waren circa honderd kinderen getuige van zijn komst en ruimhartig- heid. Het was weer een ouderwets gezellige middag die vooral opviel door alle enthousiast dansende pieten en hulppieten.

Uiteraard komen ook chauffeurs aan het woord in onder meer de diverse rubrieken. In Mijn Leven vertelt Tielbeke-chauffeur James Delwig over zijn ritten naar Kruidvat-filialen in heel Nederland. "Ik ga elke dag ergens anders naartoe. Dat vind ik het mooiste wat er is."

Mijn leven

Routiers Magazine verschijnt zes keer per jaar en kende één van de rubrieken de titel Mijn Leven toe. Het vijfde nummer schonk dit jaar alle aandacht aan Tielbeke-chauffeur James Delwig. Gevraagd naar tips voor collega’s komt James met een wijs advies. “Files en vertragingen zijn onvermijdelijk, wie dat beseft voorkomt stress en dus fouten.”

Artikel

Routiers magazine

Sinterklaas
Afgelopen oktober stopten meerdere collega's met roken, een jaarlijks terugkerend initiatief om mensen die dit willen, te helpen. Ook vanuit Tielbeke was hier aandacht voor, zoals in de vorige Actueel te lezen viel. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en spraken we enkele van de bijna twintig ‘stoppers’. Meer dan de helft gaf aan dat het over het algemeen goed vol te houden is. Vooral gewoontes of activitei- ten die vaak samen met het roken vielen, zoals een feestje of tijdens het uitgaan, maken het lastig om niet in oud gedrag te vervallen. Een enkeling rookte voorheen vooral tijdens feestjes. Hij heeft tegenwoordig elke dag iets te vieren... Een extra tip die wij nog kregen is om de 'kwit' app te installeren. Deze helpt om in beeld te houden wat de effecten van het stoppen met roken zijn (en hoeveel geld het bespaart). Aan alle collega's die het proberen;

hou vol!’

tober
Stop

Peter Meijer, Lieke van Pijkeren

En Jan-Willem Weuring

Bereikbaar via actueel@tielbeke.nl

Redactie Tielbeke Actueel

Hellendoorn

Catapult Creëert

Vormgeving
Uitgave van

Tielbeke Logistiek B.V.

Handelsweg 17,

8152 BN Lemelerveld

T (0572) 37 81 00